Päätin tehdä makean himoon suosikki herkkuani, eli Porkkanakakkua.
Alottaessani leipomista huomasin, että meillä ei ole vehnäjauhoa pohjaan, eikä tomusokeria kuorrutukseen.
No halusin kuitenkin tehdä heti kakun ja ja kokeilla mitä saan aikaan.
Ainekset:
100g voita
3dl ruisjauhoja
1dl kaurahiutaleita
400g porkkanaraastetta
3 kananmunaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
Kuorrutus:
50g voita
300g maustamatonta tuorejuustoa
puristettua sitruunan mehua+ ripaus sitruunan kuorta
3tl sokeria (oikeasti ohjeeseen kuuluisi 1,5dl tomusokeria)
1tl vaniljasokeria
mantelirouhe
Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi. Sulata voi.
Vatkaa
kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste
ja voi.
Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja sekoita muiden aineiden kanssa.
Kaada taikina
voidellulle ja korppujauhotetulle (myös vehnäjauho/ruisjauho käy) vuualle (tai pellille)
Paista kakkua uunin
keskitasolla 200 asteessa, n.20min.
Anna kakun jäähtyä.
Sulata kuorrutusta
varten voi ja anna sen jäähtyä.
Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
Levitä kuorrutus
kakun päälle ja koristele mantelirouheella. Anna sen jähmettyä jääkaapissa (miel. tarjoilu seuraavana päivänä)
Tuli tosi hyvää. Nyt paria päivää myöhemmin maistuu kokoajan vaan paremmalta! ;)
Omnomnomnom! Pitääkin joku kerta kokeilla itse (:
VastaaPoista