maanantai 2. syyskuuta 2013

Porkkanakakku

Päätin tehdä makean himoon suosikki herkkuani, eli Porkkanakakkua.
Alottaessani leipomista huomasin, että meillä ei ole vehnäjauhoa pohjaan, eikä tomusokeria kuorrutukseen.
No halusin kuitenkin tehdä heti kakun ja ja kokeilla mitä saan aikaan.

Ainekset:
100g voita
3dl ruisjauhoja
1dl kaurahiutaleita
400g porkkanaraastetta
3 kananmunaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia

Kuorrutus:
50g voita
300g maustamatonta tuorejuustoa
puristettua sitruunan mehua+ ripaus sitruunan kuorta
3tl sokeria (oikeasti ohjeeseen kuuluisi 1,5dl tomusokeria)
1tl vaniljasokeria 
mantelirouhe


Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi. Sulata voi.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja voi.
Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja sekoita muiden aineiden kanssa.
Kaada taikina voidellulle ja korppujauhotetulle (myös vehnäjauho/ruisjauho käy) vuualle (tai pellille)
Paista kakkua uunin keskitasolla 200 asteessa, n.20min.
Anna kakun jäähtyä.
Sulata kuorrutusta varten voi ja anna sen jäähtyä.
Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele mantelirouheella. Anna sen jähmettyä jääkaapissa (miel. tarjoilu seuraavana päivänä)

Tuli tosi hyvää. Nyt paria päivää myöhemmin maistuu kokoajan vaan paremmalta! ;)













1 kommentti: